Ramona de Brock

Over mij

Je gezondheid is het belangrijkste wat je hebt. Toch?

In je drukke leven met alle stress, deadlines en haast is gezond leven makkelijker gezegd dan gedaan. Want soms voelt het alsof je alle ballen in de lucht aan het houden bent. Je bent moe, vindt het lastig om gezond te eten en vindt sporten maar een gedoe. Je wilt fit zijn, volop energie hebben en een gezond gewicht bereiken, maar hoe dan?

Ik ga je helpen. Als oersterk coach help ik je een gezonde leefstijl creëren waar jij je goed bij voelt en die je volhoudt. Voordat ik anderen hierbij kon helpen, moest ik zelf mijn leven omgooien. Ik neem je mee in mijn verhaal.

Op mijn tiende volgde ik mijn eerste dieet
Als kind was ik al flinker dan mijn klasgenootjes. Omdat ik vastbesloten was om dunner te worden, volgde ik op mijn tiende mijn eerste dieet. Dat afvallen lukte niet. Nadat er een paar kilo afging, kwam er weer een paar kilo bij. In de jaren daarna werd jojoën onderdeel van mijn leven.

Een geboren ondernemer
Vanaf mijn 16e had ik een bijbaantje bij een natuurvoedingswinkel. Omdat ik voeding interessant vond wilde ik de koksopleiding doen, maar vanwege de ziekte van Pfeiffer kon ik niet aan de opleiding beginnen. Daarna startte ik mijn eerste bedrijf: een hondenuitlaatservice. Na ruim 8 jaar wilde ik iets anders; dezelfde honden, mensen en routes, er moest toch meer zijn? Ik was nog steeds geïnteresseerd in natuurlijke voeding en combineerde dat met mijn liefde voor honden. Zo startte ik mijn eigen winkel. Hoewel de winkel goed draaide, wilde ik meer voor mensen betekenen.

Het ging toch verder wel?
Mijn werk vond ik belangrijker dan mijn gezondheid. Mijn lijf werkte toch, dus waarom zou ik gezonder leven? Energiek, fit en blij voelde ik me niet, maar het ging wel. Ik wist dat gezond leven belangrijk was, maar besefte niet wat mijn ongezonde leefstijl met me deed. Serieuze klachten vanwege mijn overgewicht had ik niet. Ondertussen was ik wel serieus obese – op mijn zwaarst woog ik 150 kilo.

Het roer moest om
Begin 2019 liep ik met mijn zoontje op het strand toen ik plotseling werd overvallen door heftige steken op mijn borst. Ineens besefte ik dat ik door zo ongezond te leven mijn eigen leven op het spel zette. En dat als ik zo door zou gaan ik mijn zoontje niet op zou zien groeien. Het roer moest om. Zo strijdlustig als ik was, besloot ik onder begeleiding van een personal trainer een voedings- en trainingsschema op te stellen waarmee ik een jaar later 50 kg lichter zou zijn. Een ambitieus doel, maar het lukte! Door drie keer in de week te sporten en gezond te eten vlogen de kilo’s eraf. Ik werd steeds positiever, fitter, sterker en kon meer genieten van de kleine dingen in mijn leven.

Van morbide obese naar een gezond gewicht
Na jarenlang obese te zijn geweest, vond ik eindelijk een manier om blijvend gezond te leven. Ik kreeg er zoveel plezier in dat ik er meer over wilde leren. Om anderen ermee te inspireren besloot ik mijn reis naar een gezonder leven vast te leggen op Instagram. Daar wilde ik laten zien dat het mogelijk was om van morbide obese naar een gezond gewicht te gaan. Het liefst wilde ik ook andere mensen begeleiden naar een gezonde leefstijl. Daarom besloot ik de opleiding tot ‘oersterk coach’ te volgen.

Nu help ik jou naar een gezonde leefstijl
Omdat ik heb ervaren hoeveel beter je je voelt met een gezonde leefstijl, gun ik jou dat ook. Als gecertificeerd oersterk coach help ik je met mijn kennis, tools en ervaring blijvend naar een gezonde leefstijl. Ik leer je de basis op het gebied van gezonde voeding, regelmatig bewegen, ontspanning en de kracht van een positieve mindset. 

Samen bepalen we een concreet doel en leggen we de stappen die je daarvoor moet zetten vast in een gezondheidsplan. Wekelijks kijken we naar wat er goed gaat, wat minder prettig voor je is en hoe je nieuwe patronen aan kunt leren. Ik bied je een stevige basis om gezond te leven, waardoor je nooit meer hoeft te diëten maar blijvend een gezonde leefstijl vindt die bij jou past.

Je hoeft het niet alleen te doen! Omdat ik als geen ander weet hoe lastig het is om ongezonde patronen te doorbreken en gezond gedrag vol te houden, bied ik je een luisterend oor. Zo grijp je niet zomaar naar die bak ijs of reep chocola en gooi je je gezonde leefstijl niet meer overboord. Daarom werken we aan je mindset en zoeken we manieren om je emoties op een andere manier te uiten. Wat een traject bij mij je oplevert? Je hebt meer energie, bereikt een gezond gewicht en hebt meer zelfvertrouwen!

Ben je er klaar voor? Neem contact met mij op.

Het is mijn missie om anderen met obesitas te helpen om ook een gezonde leefstijl te creëren en een gezond gewicht te bereiken

In de media

Wellicht heb je een interview van mij voorbij zien komen. Neem een kijkje naar de volgende interviews om meer over mij te weten te komen.

RTL Nieuws
Schermafbeelding 2020-04-20 om 11.37.21
Healthy Fest
Gym Junkies
Schermafbeelding 2020-04-20 om 11.38.07
Business Woman Nederland
Beluister hier mijn aflevering van de Healthness podcast

Ben jij klaar voor een gezonde leefstijl?

Scroll naar top